A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Megölöm az orvost, szétverem a fejét” – Drégelypalánkon is rátámadtak a mentősökre

Miért nem mennek ki a mentősök rendőrök nélkül a … telepekre? Ezért! Ez csak a liberális újságíróknak újdonság, akik Budán a meleg irodában szerkesztgetik a szar honlapjaikat.

A vádlott az élet kioltására is alkalmas, törött szerszámnyéllel fenyegette meg a rosszulléttel küzdő élettársához érkező orvosi egység tagjait, akik

csak a rendőrség kiérkezését követően tudták a beteget ellátni

– írja a Birosag.hu.

A járásbíróság a vádirati tényállást megalapozottnak találta, amely szerint 2018. november 4-én az esti órákban egy drégelypalánki ingatlanhoz riasztásra érkezett orvosi egység, mivel bejelentés érkezett, hogy az ingatlanban lakó női beteg rosszul van.

A vádlott azért, hogy a kiérkező egységet megakadályozza abban, hogy élettársa ellátását elvégezze, az ingatlan teraszáról

“ide orvos nem fog bejönni, megölöm az orvost, szétverem a fejét”

fenyegetést intézte a kiérkező két főből álló orvosi egység tagjai felé, majd magához vett egy kb. 0.5 méter hosszú, 4-5 cm átmérőjű baseballütőhöz hasonló szerszámnyelet, és tovább szitkozódva, fenyegetőzve az ügyeleti kocsihoz ment, melyből a sértettek a vádlott támadó fellépése miatt nem mertek kiszállni. Vádlott a kezében lévő szerszámnyéllel a gépjármű vezető oldali ajtajához lépett, a gépkocsivezető arcához hajolt, és tovább hangoztatta, hogy az ügyeletesek nem mehetnek be a lakásba „mert szét fogja verni az orvos fejét”. A vádlott agresszív magatartásával hosszabb nyugtatgatásra felhagyott, majd a szerszámnyelet hátrahagyva a házba távozott.

Vádlott fenyegető magatartása miatt az orvosi egység a beteg egészségügyi vizsgálatát nem tudta elvégezni, csak a rendőri jelenlét biztosítását követően kerülhetett sor a beteg ellátására.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor személyiségzavarban szenvedett, amely a cselekmény kialakulásához hozzájárult, ezért közepes mértékben korlátozott volt a cselekménye társadalomra veszélyes következményeinek a felismerésében vagy a felismerésnek megfelelő magatartás tanúsításában.

A Balassagyarmati Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottat 3 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, egyúttal 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság döntése nem emelkedett jogerőre tekintettel arra, hogy az ítélettel szemben a vádlott védője útján a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be.

Forrás: Birosag.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések