A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megnövekedett utasforgalom: új szerelvényekre lenne szükség a 4-es metró vonalán

Az M4-es metróvonal a Kelenföld vasútállomás és a Keleti pályaudvar között szállítja utasait. A vonal teljes átadására még 2014 márciusában került sor.

Ám az azóta eltelt bő öt évben annyi utas használja napról-napra, hogy több szerelvényre lenne szükség.

Kiderült, ezen idő alatt, csaknem a duplájára nőtt az M4 vonalán utazók száma – számolt be a 24.hu oldala a Világgazdaság csütörtöki száma alapján. Ez pedig azt eredményezi, hogy a rendelkezésre álló metrók mennyisége még épp képes kielégíteni az utasok igényét, ám bővítésre lenne szükség, hogy tervbe vehessék a járatok sűrítését. A BKK adatai alapján egy átlagos munkanapon 190 ezer ember is megfordul a négyes vonalán, amely szám az átadás után, nagyjából még csak 100 ezer volt.

Továbbá az is kiderült, hogy 15 Alstrom típusú vonatból jelenleg 13-at használnak egyszerre, így a legforgalmasabb időszakban 2 és fél perces követési időt tudnak tartani. Ha ezt szeretnék csökkenteni, akkor új szerelvények vásárlásán kell gondolkoznia a vállalatnak. Hiszen a 2-es vonalán járó, szintén Alstrom típusú szerelvényeknek más a műszaki tartalmuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések