A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már nem kell sokat várni: hamarosan tenyérrel lehet majd fizetni az Amazonnál

Az Amazon jelenleg azon dolgozik, hogy az ügyfelek számára lehetővé tegye a bankkártyaadatok összekapcsolását a tenyerükkel, hogy az üzleteikben így fizethessék ki a a vásárolt terméket.

A terv megvan, de még igencsak bébicipőben jár, a vállalat állítólag a Visa pénzügyi vállalattal együtt teszteli a terminálokat, a projekttel kapcsolatban pedig már egyeztettek a Mastercard, a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Synchrony Financial pénzügyi cégekkel.

A társaság már korábban is benyújtott egy szabadalmat, az „érintés nélküli biometrikus azonosító rendszert", amely „kézi szkennerrel" van felszerelve, így alkalmas arra, hogy képet készítsen egy ember tenyeréről.

Az Amazonnak már korábban is voltak új ötletei a fizikai boltokban vásárlók számára, mint hogy a cég Amazon Go boltjaiban nincs szükség kasszára, illetve az Amazon Pay rendszerében már hangazonosítással is lehet fizetni.

Mindezekkel kapcsolatban azonban többen is aggodalmukat fejezték ki a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban, hogy a csalásokat hogyan próbálnák megakadályozni, illetve a cég milyen információkat tárolna a felhasználókról.

Az összegyűjtött adatokat az Amazon felhőrendszerében tárolják majd, és ezeket a fogyasztók vásárlási szokásainak tanulmányozására használja fel a cég – írja az Origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések