Hirdessen itt

Lezuhant ukrán utasszállító: rakéta maradványait is keresik

Az ukrán szakértők egy Tor típusú orosz gyártmányú légvédelmi rakéta maradványai után is fognak kutatni azon a helyen, ahol földbe csapódott szerdán a MAU ukrán légitársaság utasszállító repülőgépe Iránban – közölte Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára.

Danyilov szerint az interneten olyan információk láttak napvilágot, hogy Tor típusú rakéta maradványaira bukkantak a katasztrófa helyszíne közelében, és az ukrán szakértők ezért kutatni fognak egy ilyen rakéta maradványai után is.

– Az ukrán szakértők a katasztrófa lehetséges, legvalószínűbbnek tartott okai közé sorolják a rakétabecsapódást, a gép ütközését más repülő eszközzel, a hajtómű felrobbanását műszaki meghibásodás következtében vagy terrorcselekmény okozta robbanást a fedélzeten – mondta Danyilov.

Az ukrán gép szerdán zuhant le Teheránnál, pár nappal azután, hogy egy amerikai dróntámadás végzett a térség egyik legbefolyásosabb emberének számító iráni kémfőnökkel Kászim Szulejmánival. 176-an haltak meg a katasztrófában, közülük 82-en irániak, 63-an kanadaiak, 11-en ukránok – a kilencfős személyzettel együtt –, tízen svájciak, négyen pedig afganisztáni, illetve hárman-hárman német és brit állampolgárok.

A feketedobozokat megtalálták, már a levegőben kigyulladt a gép, visszafordult, majd leszállásra készült a katasztrófa előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések