Hirdessen itt

Lezuhant egy ukrán utasszállító Iránban

Lezuhant Iránban egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, senki sem élte túl a katasztrófát - erősítette meg az Ukrajna Nemzetközi Légitársaság az iráni Farsz hírügynökség jelentését.

A közlemény szerint az utaslistán 167 utas és 9 fős személyzet névsora szerepel, de ezt tételesen csak azután hozzák nyilvánosságra, miután ellenőrizték, hogy a regisztráltak valóban mind a fedélzeten voltak-e.

Az ukrán légitársaság járata a teheráni Khomeini repülőtérről szállt fel, majd nem sokkal később egy gazdaság földjére zuhant. A hatóságok szerint műszaki hiba okozhatta a tragédiát, amely fél nappal azután történt, hogy az iráni hadsereg rakétákat lőtt ki két iraki légi bázisra.

_Egy szemtanú azt mesélte szerád délelőtt, hogy reggel hat óra volt, amikor hallottak egy hatalmas robbanást. Épp munkába tartott, de visszafordult, tíz perc alatt odaért. A repülőgép akkor már darabokban hevert, az utasok pedig szerteszét. A pilóta már csak annyit tudott tenni, hogy egy futballpálya felé vette az irányt, hogy ne a közeli lakott területre zuhanjanak. _

A repülőgépet 2016-ban gyártották, és az ukrán légitársaság közvetlenül a Boeingtől vásárolta ugyanabban az évben. Legutóbb január 6-án vizsgálták át, ez időszakos karbantartás volt.

Az ukrán utasszállító iráni tragédiájának okát a légitársaság minden érintett bevonásával, vagyis az ukrán és az iráni légügyi hatóságok és a Boeing szakértőivel együtt vizsgálja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések