A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Labdarúgás: reformok a Magyar Kupában és az NB I-ben

Az MLSZ hivatalosan is bejelentette, hogy a következő évtől maximálják az élvonalbeli csapatok keretének létszámát, bevezetik a költségvetési sapkát, valamint átalakítják a Magyar Kupa lebonyolítási rendszerét is.

A következő szezontól 25 főben határozta meg a az MLSZ az OTP Bank Ligában szereplő csapatok keretének méretét. Ez a döntést annak érdekében született, hogy csökkenjen az alkalmazásban lévő, de keveset játszó labdarúgók száma. A 25-ös keretet U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal lehet növelni. Az új szabályozás a játékosok összesített bértömegét is hivatott korlátozni. 

A 2020/2021-es élvonalbeli idény augusztus 1-én kezdődik, ősszel 16 fordulót bonyolítanak le, az őszi idény december 12-ig tart. Az NB II lebonyolítása nem változik, a húsz csapatnak legalább egy U20-as játékost kell mérkőzésenként szerepeltetniük.

Átalakul a Magyar Kupa is a következő idényre: minden körben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, és minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Újrajátszás nincs továbbra sem, döntetlen esetén hosszabbítás és tizenegyespárbaj dönt a továbbjutásról. A profi csapatok (NB I, NB II) a hatodik fordulóban, a legjobb 128 között csatlakoznak a mezőnyhöz. Az első fordulóra július 29-én kerül sor, míg az élvonalbeli csapatok szeptember 19-én csatlakoznak. A döntőre 2021. május 19-én kerül sor. 

A futsal és a női labdarúgó bajnokság lebonyolítása továbbra sem változik. A hölgyeknél 8 csapat küzd egymással, a bajnoki címről rájátszás dönt. 

A Kedvezményes Pályaépítési Program keretében 2012 és 2019 között 123 kispálya épült a magyar szövetség jóvoltából. Ezek nagy része hátrányos helyzetű településeken létesült, az önkormányzatoknak 10 százalékát kellett biztosítania a beruházásoknak. A program új fázisában 20 településen létesül egy-egy új létesítmény.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések