Hirdessen itt

Kórusok téli éjszakája - Harminckét koncertre várják a közönséget

Harminckét koncertre várják a közönséget február 15-én a Kórusok téli éjszakáján, amelyet a MagNet Közösségi Házban tartanak Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Harmadik alkalommal szervezik meg a Kórusok téli éjszakáját, a délutántól késő estig tartó rendezvényen 300 énekes nyújt élményt minden korosztály számára.

A közlemény szerint a szervezők a Kórusok éjszakája rendezvény "kistestvéreként", hagyományteremtő céllal hívták életre 2018-ban a Kórusok téli éjszakáját. Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkénteseinek célja a rendezvénnyel, hogy népszerűsítsék a kóruskultúrát és láthatóvá tegyék azt, hogy az éneklés örömöt ad.

Mint írják, a MagNet Közösségi Ház négy termében 32 koncert hallható a Kórusok téli éjszakáján. A közönség válogathat a sokszínű zenei kínálatából, belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek- és felnőtt kamarakórusok műsorába egyaránt.

Az este folyamán fellép többek között a Városminor Kamarakórus, a Jazz and More, a KVV Kamarakórus, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola volt diákjaiból álló Gemma énekegyüttes, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola Soul Air kórusa és a Cheeky, a Csíkszerda kóruscsalád kamaraprojektje. A program során lesz közös daltanulás is.

A fesztivált mára hagyománnyá vált közös éneklés zárja 22 órakor, ahol a fellépő kórusok és a közönség együtt énekelhet egy külön erre az alkalomra írt dalt.

A családbarát rendezvényre a szervezők minden korosztály tagjait várják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések