A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kondor László fotográtus felvételeiből nyílik kiállítás Budapesten

Kondor László fotográfus felvételeiből nyílik kiállítás pénteken Budapesten, a Kolta Galériában.

A Kondor László - Leicával a frontvonalon (Chicago 1968 -Vietnám 1969-70) című tárlaton a 78 éves alkotó életművének legjelentősebb művei láthatók - közölte a galéria az MTI-vel.

Az összegzés felidézi, hogy a fényképész szakmai életének jelentős részét világesemények dokumentálásával töltötte. A kiállítás több mint három évtizedes karrierjének archív anyagából nyújt válogatást.

Kondor László az 1956-os forradalmat követően az Egyesült Államokban élt, majd a vasfüggöny leomlása után tért vissza Magyarországra, jelenleg Kapolcson él. A nemzetközileg is elismert fényképész szakmai életének jelentős részét világesemények dokumentálásával töltötte: készített képsorozatot a vietnami háborúról, megörökítette az amerikai háborúellenes utcai megmozdulásokat és dokumentálta a chicagói polgármester, Richard J. Daley politikai tevékenységét is.

Mint írják, a kiállított 70 mű közül 20 a chicagói National Veterans Art Museum állandó kiállításának része. A mostani kiállítás anyaga is a chicagói múzeumban kap majd helyet szeptembertől egy dokumentumfilm kíséretében. A filmet, amelynek Egy sötétkamrából, Kondor László élete a címe, Dózsa Endre készítette. Ezzel egy időben megjelenik egy kiadvány is: Kondor László, Vietnam - ahogyan én láttam címmel, amelyet Havasi Máté szerkesztett.

A kiállítás március 6-ig látogatható.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések