A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Klímavészhelyzet: Dunaújváros után Mogyoródon is fákat vágna az ellenzék

A polgármester édesanyjának is tulajdonjoga van abban az erdőben, amit belterületté minősítene és kivágatna Mogyoród önkormányzata – erről beszélt a Fidesz helyi önkormányzati képviselője. 

Kurucz Péter azt mondta a település vezetőjének családja, így nagy haszonnal tudná értékesíteni a kiparcellázott területet. A lakók egy része tiltakozik a döntés ellen.

Tíz hektárnyi erdőt irtanának ki a "Civilek Mogyoródért" képviselői és polgármesterük Paulovics Géza, hogy azt belterületté nyilvánítva és kiparcellázva a jelenlegi értékének a sokszorosáért értékesítsék-mondta a település fideszes önkormányzati képviselője.


KURUCZ PÉTER SZERINT AZ ERDŐTERÜLETBEN A POLGÁRMESTER ÉDESANYJÁNAK IS RÉSZESEDÉSE VAN.

"A CIVILEK MOGYORÓDÉRT KÉPVISELŐCSOPORT MÁSIK FONTOS DÖNTÉSE ÉS ELKÉPZELÉSE ERRŐL A TELEPÜLÉSRŐL, HOGY HA MÁR CSINÁLNAK ILYEN BELTERÜLETBE VONÁSOKAT, AKKOR AZOK LEHETŐLEG ELSŐSORBAN AZ Ő ÉRDEKELTSÉGÜKBE, AZ Ő TULAJDONUKBA LÉVŐ TERÜLETEKEN TÖRTÉNJENEK, TEHÁT AZ Ő ELKÉPZELÉSÜKBEN A FEJLESZTÉSEK JÓ, HOGYHA OLYAN TERÜLETEKEN TÖRTÉNNEK, AMI AZ Ő TULAJDONUKBAN VAN, VAGY A CSALÁDJAIK TULAJDONÁBAN VAN. ITT SEM TÖRTÉNT MÁSKÉNT, EZ A TÍZ HEKTÁROS ERDŐ ÉPPEN A POLGÁRMESTER ÉDESANYJÁNAK A TULAJDONÁBAN VAN, EGY RÉSZE."


– mondta Kurucz Péter, Mogyoród önkormányzati képviselője.

Kurucz Péter szerint Paulovics Géza polgármester másodszor is megszavaztatta az erről szóló döntést, mivel elsőre nem fogadta el azt a képviselő-testület. Ezért még aznap délutánra, december 20-ra, újabb rendkívüli ülést hívott össze.

"A DÉLELŐTTI TESTÜLETI ÜLÉSEN A POLGÁRMESTER NEM JELEZTE, HOGY ÉRINTETT EBBEN A DÖNTÉSBEN."

– jegyezte meg Kurucz Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője Mogyoródon.

Paulovics Géza az első szavazás előtt azt sem jelezte, hogy részben az édesanyja tulajdonában van az erdő. Kerestük a polgármestert is, ő azonban azt állította, hogy ezt megtette.


"- ÖN VISZONT A KÉPVISELŐTESTÜLETI DÖNTÉS ELŐTT NEM JELEZTE EZT A KÉPVISELŐTESTÜLETNEK.
– DE! JELEZTEM! AKKOR TESSÉK ELOLVASNI A JEGYZŐKÖNYVET TISZTELT URAM ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATTÓL KIKÉRNI A JEGYZŐKÖNYVET. ÉN BEJELENTETTEM AZ ÉRINTETTSÉGET.
– IGEN A MÁSODIK MEGHIRDETETT RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS ELŐTT MÁR IGEN, VISZONT AZ ELSŐ ELŐTT NEM.
– AZ ELSŐ ELŐTT IS BEJELENTETTEM AZ ÉRINTETTSÉGEMET, EZT JOBB, HA TŐLEM TUDJA."


– mondta Paulovics Géza, Mogyoród polgármestere telefonon.

Csakhogy Kurucz Péter azt mondta, hangfelvétellel tudja bizonyítani, hogy ez nem így történt. A polgármester azt viszont már nem tagadta, hogy hozzátartozójának tulajdonjoga van az erdőterületben.

Mogyoródon jelenleg közel ezer üres telken lehetne építkezni, de az önkormányzat döntése értelmében ezt a tíz kehtárnyi erdőt szintén erre a célra szánja a település vezetése.



Forrás: Hírtv

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések