A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézilabda Eb: a szlovénok bedarálták a portugálokat

Mindez azt jelenti, hogy ha a magyar csapat nyer Svédország ellen kedd este, akkor az olimpiai kvalifikációs tornán már biztosan részt vehet.

Magyar szempontból is fontos találkozóval kezdődött a keddi mérkőzések sora az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság II-es számú középdöntős csoportjában, ahol Portugália és Szlovénia csapott össze. A találkozó előtt még mindkét csapatnak megvolt az esélye arra, hogy kiharcolja az elődöntőt, ám ehhez mindkét csapatnak nyernie kellett volna.

A mérkőzést jobban kezdte a dél-európai csapat, két góllal is sikerült vezetniük, az előnyből pedig még a félidőben is maradt egy találat. A portugál kapuban Quintana parádézott, nagyobbnál nagyobb bravúrokat mutatott be, ezzel együtt a második játékrészben Szlovénia megfordította a találkozót.

A portugálok a 44. percig tartották magukat, de 21-21 után a szlovénok egy 6-1-es sorozattal elhúztak, és előnyüket magabiztosan megőrizték a meccs végéig.

A MOL-Pick Szeged szlovén irányítója, Dean Bombac két, a balátlövő Nik Henigman egy gólt lőtt. A Telekom Veszprém beállója, Blaz Blagotinsek kétszer, a nyáron Veszprémből éppen Szegedre igazoló balátlövő, Borut Mackovsek hatszor volt eredményes.

A szlovénok győzelmüknek köszönhetően még reménykedhetnek az elődöntős szereplés kiharcolásában, ehhez azonban le kell győzniük Norvégiát szerdán, valamint a magyar válogatottnak is ki kell kapnia vagy a svédektől, vagy a portugáloktól.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II. csoport, 3. forduló
Szlovénia-Portugália 29-24 (14-15)

Később
18.15 Norvégia-Izland
20.30 Magyarország-Svédország

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések