A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Készült egy weboldal, ahol megnézheti, kompatibilis-e az autója az új E10-es benzinnel

Készítettek egy weboldalt, amin megnézheti, tankolhat-e E-10-es dízelt.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, január elsejével hazánk is csatlakozott azon országok sorához, ahol a magasabb bioetanolt tartalmazó dízel-üzemanyagot használják. A dízelhez kevert biodízel minimális részaránya 6,4 százalékról 8,2 százalékra nőtt.

A változás főleg azokat a tulajdonosokat érinti, akiknek az autóit a 90-es évek végén, vagy a kétezresek elején gyártották. Eddig nem volt egyértelmű, pontosan kiknek kell ellenőrizniük az autót. 

A megoldás azonban most megszületett: néhány programozó hobbiból elkészítette az e10check.hu webodlalt, ami 35 ezer modellt tartalmazó adatbázisban mutatja meg, hogy melyik autóba lehet a megemelt biodízel-tartalmú gázolajat tölteni. 

Arra azonban a weboldal készítői is felhívják a figyelmet, hogy az adatok tájékoztató jellegűek, az autósok akkor mehetnek teljesen biztosra, ha felkeresik a márkakereskedést, esetleg autószerelőjük véleményét is kikérik arról, hogy a kocsi menni fog-e az E10 jelölésű dízellel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések