A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iráni rakétatámadás: a magyar katonák értek legelőször a bunkerbe

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott kora reggel Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Irakban szolgáló, s az iráni rakétatámadás idején az egyik megtámadott bázison tartózkodó magyar katonák helyzetével kapcsolatban.

Eközben élőben kapcsolták a az Ebrílben állomásozó kontingens parancsnokát, Farkas Sándort is. Jelenleg mintegy kétszáz magyar katona szolgál Irakban.

Farkas elmondása szerint minden Irakban lévő magyar katona jól van, a jókedv és a morál változatlan, jól érzik magukat. Elárulta, hogy három nappal ezelőtt egy figyelmeztetést kaptak arról, hogy drón- vagy rakétatámadás várható, ami szerdán be is következett. 

A figyelmeztetésnek köszönhetően tudtak a katonák időben a bunkerbe vonulni, ahova a magyarok értek oda a leghamarabb, és ők számoltak be arról az amerikaiaknak, hogy minden rendben. – Két rakéta csapódott be Erbíl környékén oda, aHol a magyar katonák állomásoznak, az egyik nem robbant fel. Az alap óvintézkedésnek megfelelően repeszálló sisakot és mellényt kellett viselnünk – mondta a kamerák előtt.

Az alezredes közölte továbbá, hogy Magyarországon családsegítő szolgálatot hoztak létre, hogy hozzátartozóikat megnyugtassák, rendben vannak. A miniszter megjegyezte: – Irak, Szíria, Irán sajnos „nem arról híres, hogy béke és nyugalom van”, így előfordulhat még támadás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések