A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán: "önvédelem volt a hajnali rakétatámadások célja"

Több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki Irán két, amerikaiak által használt bázisra Irakban, válaszul Kászim Szulejmáni tábornok megölésére.

Az egyik megtámadott helyszín Erbilben van, a másik légitámadás a zömmel szunniták lakta al-Andbar kormányzóságban lévő al-Asszad légibázis ellen irányult.

Hasszán Rohani Szulejmáni likvidálásra reagálva úgy úgy fogalmazott, az egyetlen módja a bosszúnak az, ha kiűzik az amerikaiakat a régióból. "Az igazi bosszú és a hatásos reagálás az, ha egyszer s mindenkorra eltávolítjuk őket innen és ezzel végérvényesen véget vetünk az általuk elkövetett agressziónak" - mondta.

Ali Khamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szerint is véget kell vetni az amerikai jelenlétnek a térségben, és a rakétatámadások méltó arculcsapásként adtak választ Washingtonnak.

Az iráni külügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy Teheránnak nem áll szándékában a háború kiterjesztése, a hajnali, egyébként előre bejelentett akciók célja - az ENSZ Alapokmányának 51. cikkelye alapján - nem volt más, mint az önvédelem.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések