A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán nem adja ki a lelőtt ukrán Boeing fekete dobozait

Irán maga szeretné először megvizsgálni a lelőtt ukrán utasszállító fekete dobozait, megcáfolva így azokat az értesüléseket, miszerint átadnák Ukrajnának.

A gép utasai által érintetté vált országok, mint Kanada felszólították Iránt az adatok pontos vizsgálatra, és azt kezdeményezték, hogy a gép repülési adatait valamint a pilótafülkében elhangzó beszélgetéseket rögzítő berendezéseket külföldre küldjék kivizsgálásra. Ottawa úgy gondolja, Franciaországnak kellene elküldeni.

Megpróbáljuk leolvasni a fekete dobozokat itt Iránban. Ha nem sikerül, további lehetőségként felmerül még Ukrajna és Franciaország, de eddig még nem született döntés arról, hogy más országba küldjük őket

- nyilatkozta az iráni polgári repülési szervezetnek a balesetek kivizsgálásáért felelős igazgatója, Haszan Rezaifár.

Egy félhivatalos iráni ügynökség még szombaton jelezte, hogy a fekete dobozok Ukrajnába lesznek küldve kivizsgálásra, miután olyan súlyosan sérültek, hogy Irán nem tudja megvizsgálni azokat. Egyenlőre nem lehet tudni, miért változtatták meg az eredeti tervet -írja az Origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések