A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hidegfront csap le az országra a héten! Akár -7, majd 7 fok is lehet, még riasztást is kiadtak

A hét eleji ködöt és mínusz fokokat a hét második felében napsütés váltja, akár 7 fok is lehet.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól azonban már nagyobb területen csökkenhet, szakadozhat a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére +1, -4 fokra hűl le a levegő. Néhány megyére elsőfokú riasztást is kiadott az OMSZ a tartós, sűrű köd miatt.
Több megyére is riasztást adtak ki / Fotó: OMSZ

Kedd reggelre sokfelé képződik ismét köd, illetve ködfelhőzet, melynek egy része egész nap megmaradhat. Lesznek ugyanakkor derűsebb területek is. A szél megélénkül. Reggel -2, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. A tartós, sűrű köd miatt pedig elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Elsőfokú riasztást adtak ki a köd miatt keddre/ Fotó: OMSZ

Szerdán hajnalban képződött ködfoltok napközben feloszlanak, előbukkan a nap. A szél többfelé megerősödik. Gyenge hidegfront éri el hazánk térségét. Esetleg elvétve fordul elő hózápor. Délután 0,+5°C valószínű.

Csütörtökön és pénteken a hajnali párásság megszűnése után sok napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. A szél néha megélénkül. Reggelente -7 és -1, délutánonként +1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton erősen felhős idő ígérkezik, több helyen kisebb esővel, az északkeleti tájakon havas esővel. +5 fok körül várható a csúcsérték.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések