A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három év után fizetne a biztosító a veronai buszbaleset károsultjainak

Három éve, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait borzalmas baleset érte a sítúrájukról hazafelé tartva.

A brutális baleset következtében tizenheten vesztették életüket, ám a gyászoló családok és a túlélők csak most, három év elteltével kaphatnak kártérítést. A biztosítási összeg nem kis pénz, 1.8 milliárd forint. Ez a pénz nem csak a károsultakat illeti, ebben az egyéb anyagi kártérítés is benne van, többek között az olasz sztrádán okozott kár is.

A tervek szerint idén januárban történt volna meg a pénz átutalása, még a büntetőper következő, január 24-i tárgyalása előtt. Az átutalás azonban nem ment végbe, ugyanis a jogosultak nagy része nem fogadta el a neki tett ajánlatot.

„A biztosító arról értesítette a jogosultakat, hogy újabb megbeszélésre van szükség. Kijelentették, vagy mindenkivel megállapodnak vagy senkivel. Ezért lehetséges az, hogy ha egy valaki nem fogadja el az ajánlatukat, akkor senkinek sem fizetnek. És most ez a helyzet áll fenn" – magyarázta az egyik áldozat nagybátyja a Ripostnak.

Azt is hozzátette: az ügy kapcsán voltak elég csúnya dolgok is. A magyar károsultak és a magyar biztosító olasz ügyvédeken keresztül egyeztetett sz összegekről. A bíró a tárgyaláson megkérdezte, miért nem fizetnek, az olasz ügyvéd pedig kijelentette: „Nem értem, miért elégedetlenkednek, mert magyar viszonylatban így is komoly összegeket fizettünk már ki”.

A jogerős bírósági ítélet után kártérítési perre is készülnek a balesetben elítélt vétkesek ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések