A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fellázadt egész Gyergyóditró: kitört a pánik a kisvárosban két Sri Lanka-i pék miatt

Egy egész település fellázadt a Hargita megyei Gyergyóditróban két Sri Lanka-i pékmester érkezése miatt.

A két péket az egyik helyi pékség alkalmazza, de nem ez az első alkalom, hogy más országból érkező munkaerőt foglalkoztatnak. Most mégis elszabadultak az indulatok, olyannyira, hogy a kevesebb mint 5 ezer fős településen külön Facebook-csoportot hoztak létre „Migránsmentes Ditrót akarunk” néven, aminek mostanra 2500 tagja van.

A két férfi alig két hete dolgozik Gyergyóditróban, de ahogy egyre többen találkoztak velük, elterjedt a „rémhír”, hogy migránsokat telepítenek a településre. Köllő Csaba, a pékség tulajdonosa a romániai magyar lapnak elmondta, hogy szerinte valamilyen személyes konfliktus miatt gerjesztik a feszültséget.

“Nem letelepedni jöttek ide, család nélkül érkeztek, képzettek és az első tapasztalataink szerint megbízhatóak. A helyi munkaerő segítségére lehetnek abban, hogy tartsuk a megfelelő minőséget. Hivatalosan vállaltak nálunk munkát, minden iratuk rendben van” – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, több ditrói is más országban dolgozott, dolgozik.

Majd azt is hozzátette, hogy ha tartani akarják a minőséget, akkor elengedhetetlen, hogy külföldi munkaerőt alkalmazzanak. „Különösen igaz ez a mesterekre. Nem szeretnénk egy tíz éven át felépített brandet lerombolni. Ha külföldi szakemberek keze munkája nyomán javítani tudunk a minőségen, akkor őket fogjuk alkalmazni” – mondta.

A lap keddi cikkében már azt írja, helyi népszavazás kiírásáról próbálják meggyőzni a szerdai tanácsülésen a település vezetőit.

Forrás: Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések