A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Sokat alszanak, rengeteg pénzt keresnek, és annyit csajoznak, amennyit csak akarnak” – Ezért akart színész lenni Gesztesi Károly

Először a labda volt a hangszere! Tóth Konrád és Neumann Zsuzsanna elsőszülött fia Tóth Károly néven 1963. április 16-án, Budapesten látta meg a napvilágot és hamar kiütközött a vízilabda és a muzsika iránti szenvedélye. A zene győzött, főleg, miután felvették a konzervatóriumba.

– Harmadéves voltam, mint fagott szakos hallgató, amikor az osztályfőnökünk elvitt minket a Pesti Színházba, ahol a Gondnok című darabot játszották. Ez egy fordulópont volt az életemben – fogalmazott Bulik, balhék, sztorik címmel 12 éve kiadott életrajzi könyvében, amelyből az is kiderül, hogy fiatal kora óta szenvedélyes ember volt. Elhatározta, a színészet lesz a hivatása, így a konzervatóriumot is otthagyta.
Gesztesi a Szomszédokban is játszott fiatalon

– Azért akartam színész lenni, mert a színészek sokat alszanak, rengeteg pénzt keresnek, és annyit csajoznak, amennyit csak akarnak. És ezt akkoriban komolyan is gondoltam – fogalmazott Gesztesi, aki édesanyja második férje, Gesztesi János nevét vette fel. 1983-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára.

– Ott ismerkedtem az első feleségemmel, akivel a Főiskola után közösen nyomorogtunk havi tízezer forintos színházi fizetésünkből úgy, hogy abból hétezret elvitt a színészotthon, ahol lakni kényszerültünk – idézte fel a színész, aki nejével, Csarnóy Zsuzsanna színművésszel 1990-ben lett a Thália Színház tagja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések