Hirdessen itt

Elfogadható őszt zárt az Algyő SK a Csongrád megyei I. osztályban

Sok volt a változás az Algyő SK-nál az elmúlt nyáron: a megyei I. osztály elmúlt két kiírásának bajnoka a hatodik helyen telel, és tavasszal bízik abban, hogy sikerül majd felzárkóznia az élen álló trió mögé.

Győzelemből és vereségből is egyaránt hatot számlál az idény felénél az Algyő SK a Csongrád megyei I. osztályban: a címvédő az első három meccsét egyaránt elveszítette, ám ezt követően talpra állt, és végül 18 pontot gyűjtött. Az őszt ugyan egy mó­­rahalmi vereséggel zárták, így éppen a homokhátiak előzik meg őket, az újonc egy ponttal gyűjtött többet, ám így két hellyel megelőzi a hatodik Algyőt.

– A félév vége felé kezdtünk kiélesedni, de egy elfogadható őszt zártunk – kezdte Podonyi Norbert, az Algyő SK edzője.

– A bajnokság elején rengeteg változás történt a csapat háza táján. Teljesen nyílt a pozíciónk, a negyediktől a kilencedikig minimális a pontkülönbség. Sok múlik majd a felkészülésünkön, mert sok a szünet az őszi zárás és a tavaszi bajnokság között, mondhatni, egy új bajnokság kezdődik majd. Úgy gondolom, az első három helyezett megvan, abba már nem tudunk beleszólni. Számunkra fontos lesz az első két mérkőzés, ami nagyban meghatározhatja azt, hol végzünk majd az év végén – értékelt az algyői tréner, aki a csapat korábbi játékosaként, nyáron vette át a csapat irányítását.

Tekintettel arra, hogy Podonyi Norbert bekerült a Csongrád megyei amatőr válogatott stábjába, valamint az algyőiek több játékosa is (többek között a házi gólkirály, az 5 találatot jegyző Hatvani István) képviselte a megyét a regionális selejtezőn, a többi csapathoz képest tovább edzésben maradtak a kerettagok. Hosszabb azonban nem lesz a pihenő, január közepén már újra munkába lendül az Algyő.

– A játékosaink nem lógtak ki a HFC, a SZVSE vagy a Makó já­­tékosai közül, így jó munkát végeztünk ebben a félévben. Az elmúlt időszakban volt néhány új dolog, amit megtanult a csapat, ennyiből már könnyebb lesz a dolgunk, hogy nem egy teljesen új felfogást kell elkezdenünk, az eddig tanultakra szeretnénk építkezni a folytatásban. A negyedik helyet szeretnénk megszerezni, és a három nagy csapattól is szeretnénk pontot, pontokat elvenni az évad második felében – tette hozzá Podonyi Norbert, aki megjegyezte, egy picit ebben a folyamatban el is fáradt az ősszel a csapata. Kitért rá, mivel szeretnék, hogy elsősorban algyői, vagy algyői kötődésű játékosok alkossák a csapatot, ezért nem tervezik a keret bővítését a tél folyamán. Annak a játékosnak, akinek magasabb osztályból ér­kezne ajánlata, annak távozása elé nem gördítenek akadályt.

– Bő kerettel dolgozhattunk az ősz folyamán, húsz fő alatti edzéslétszámra nem is igazán volt példa a félév során, így nem is tervezünk nagy változásokat a téli szünetben – zárta az algyőiek trénere.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések