A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy kiszivárgott levél buktatta le az amerikaiakat – Íme, a részletek

Az Egyesült Államok koalíciója hétfőn bejelentette, hogy felkészül az iraki kivonulásra és újraszervezi erőit.

A kiszivárgott levél azt írja, az amerikaiak – az irakiak döntését és szuverenitását tiszteletben tartva – kivonulnak az országból. A levelet egy nappal azután írta az amerikai csapatok vezetője az iraki védelmi minisztériumnak, hogy Irak elrendelte a külföldi csapatok hazaparancsolását az országból. 

Ez volt az amerikai lépést követő válaszuk arra, hogy az USA likvidálta Irán egyik legfőbb katonai vezetőjét, Irak területén. A 444.hu értesülései szerint egy iraki forrás megerősítette a levél valódiságát, ám a Pentagon ezt még nem tette meg, valamint Mark Esper védelmi miniszter állítása szerint még nincs döntés az ügyben.

A koalíció tagjaként magyar csapatok is állomásoznak Irak területén, s a Honvédelmi Minisztérium közlése szerint a csapatok maradnak a helyükön, továbbra is végzik feladatukat. A magyar parlament legutóbb elfogadott egy határozatot, ami kimondja, hogy 2021. december 31-ig állomásozik kint a 200 fős magyar haderő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések