A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dakar: Sainz 57 évesen is a sivatag megállíthatatlan ura

A „Matador” belelendült! Carlos Sainz volt a leggyorsabb autós pilóta a Dakar-rali harmadik napján, a versenyt már kétszer megnyerő – nem mellékesen kétszeres ralivilágbajnok – spanyol terepralis az összetettben is az élre állt. Ez volt a pályafutása harmincharmadik részsikere.

– A szaúdi Dakaron rengeteg időt töltünk majd az autóban, több olyan szakasz is lesz, amelynek a távja meghaladja az ötszáz kilométert. Nagy a hőség is, így a felkészülés alatt arra törekedtünk, hogy erőnlétileg a lehető legjobbak legyünk – mondta Sainz, aki olyan Miniben ül, amelynek a fejlesztésében komoly szerepet vállalt. – Roppant megterhelő igénybevételt jelent a testnek egy ilyen kéthetes viadal, fontos, hogy ne csak testileg, szellemileg is megfelelő állapotban legyél. Sok múlik a kitartáson, az elszántságon.

A keddi, 427 kilométeres mért részen történt egy súlyos baleset is: a Yamaha francia motorosa, Adrien van Beveren nagyot bukott, és eltörött a kulcscsontja. Honfi és csapattársa, Xavier de Soultrait pedig valószínűleg eltörte a csuklóját, iszonyatos fájdalmak gyötörték, amikor beérkezett a táborba.

Holnap Neom és Al Ula között 672 kilométer vár a mezőnyre, ebből a szelektív 453 km lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések