Hirdessen itt

Cserbenhagyta az elgázolt férfit, aki a helyszínen életét vesztette

Másodfokú ítélet a cserbenhagyásos gázolás miatt elítélt fiatal férfi ügyében.

A Nyíregyházi Törvényszék 2020. január 16-án helybenhagyta a H.I. vádlottal szemben hozott elsőfokú ítéletet.

A Kisvárdai Járásbíróság 2019. október 10-én a férfit közúti baleset okozásnak vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A tényállás szerint a vádlott 2018. szeptember 16-án a délutáni órákban egy Szabolcs megyei településen közlekedett édesapja autójával. Ennek során nem észlelte, hogy a 3 méter széles út jobb szélén az úttesten egy férfi tartózkodik és fékezés nélkül elütötte. A balesetet követően az akkor 19 éves vádlott megállt, kiszállt az autóból majd hiába látta a földön fekvő sértettet, visszaült a járműbe és segítségnyújtás illetve a hatóságok értesítése nélkül továbbhajtott.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott fiatal felnőtt volt a cselekmény elkövetésekor, míg súlyosító körülmény, hogy többszörös közlekedési szabályszegést követett el, jogosítvánnyal sem rendelkezett, sőt korábban engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt is volt már felelősségre vonva.

Az ítélet jogerős.


dr. Resán Dalma, sajtószóvivő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések