A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bundesliga: Haaland álomszerű debütálása után a Dortmund nyerte az év meccsét (videó)

A Borussia Dortmund kétgólos hátrányból felállva 5-3-ra legyőzte az Augsburgot a német bajnokság 18. fordulójában. A BVB-ben Erling Braut Haaland mesterhármassal debütált.

Hiába támadott többet a Borussia Dortmund az első félidőben Augsburgban, a hazaiak szerezték meg a vezetést Florian Niederlechner góljával, majd szünet után Marco Richter tovább növelte a bajorok előnyét. Julian Brandt ugyan nem sokkal később szépített, de Niederlechner hamarosan másodszor is betalált.

Úgy tűnt a BVB vereséget szenvedhet a középcsapat otthonában, ám Lucien Favre vezetőedző ekkor pályára küldte Erling Haalandot. A Salzburgtól érkező norvég támadó első tétmérkőzését játszotta új csapata színeiben és három perccel a becserélése után szépített. A 61. percben aztán már döntetlen volt az állás, miután Jaden Sancho egalizált és egy új mérkőzés kezdődött.

A vendégeket feltüzelte, hogy pár perc leforgása alatt sikerült egyenlíteniük és óriási elánnal támadtak a továbbiakban is. A 70. percben Thorgen Hazard passzát ismét Haaland váltotta gólra, majd az év felfedezettjének számító támadó a 78. percben egy kiugratás után a mesterhármast jelentő találatot is megszerezte. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a Dortmund az új játékosa vezérletével 5-3-ra nyert a szezon talán legjobb mérkőzésén.


Immáron négy győzelmet számlál sorozatban az 1. FC Köln, miután 3-1-re felülmúlta a Wolfsburgot. Az egyre jobb formába lévő "kecskéseknél" Jhon Cordoba duplázni tudott, valamint a csapatkapitány Jonas Hector is betalált. A vendégek a legutóbbi öt találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni.


Egy öngól döntött a három pont sorsáról a Düsseldorf-Werder Bremen mérkőzésen. A brémaiak végül Flórián Kastenmeier hibájának köszönhetően vitték el a 3 pontot a kiesési rangadón. A Werder négy bajnoki vereség után győzött ismét.


Három vesztes meccs után nyert ismét a Frankfurt. Az Eintracht a Hoffenheimet győzte le idegenben 2-1-re. A győztes gólt a hátvéd Timothy Chandler szerezte.


A Freiburg továbbra is hatodik a tabellán, miután 2-1-re győzött a gyengélkedő Mainz otthonában. Sallai Roland nem lépett pályára a győztes csapatban, míg Szalai Ádámot a 73. percben cserélték be a hazaiakhoz.

Bundesliga, 18. forduló
Augsburg–Borussia Dortmund 3–5 (Niederlechner 34., 55., Richter 46., ill. J. Brandt 49., Haaland 59., 71., 79., Sancho 61.)
Fortuna Düsseldorf–Werder Bremen 0–1 (Kastenmeier 67. – öngól)
Hoffenheim–Eintracht Frankfurt 1–2 (Sztafilidisz 48., ill. Dost 18., Chandler 62.)
1. FC Köln–Wolfsburg 3–1 (Córdoba 22., 45+2., Hector 62., ill. Steffen 66.)
Mainz–Freiburg 1–2 (Mateta 82., ill. Kvon 28., Petersen 41.)

pénteken játszották
Schalke 04–Borussia Mönchengladbach 2-0 (Serdar 48., Gregoritsch 58.)

szombaton
később
18.30: RB Leipzig–Union Berlin

vasárnap
15.30: Hertha BSC–Bayern München
18.00: Paderborn–Leverkusen 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések