A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bayer Zsolt: „Sima civilként sem érdemes teljesen hülyének lenni, polgármesterként, közhivatalt viselve pedig végképp nem”

Niedermüller Péter szerint a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – és a nők is – rémisztő képződmények. Hiába a nettó rasszista, kirekesztő gondolat, a közfelháborodás, egyelőre nincs semmi következmény. A Sajtóklub tüntetést szervez csütörtökre, a 888.hu pedig Bayer Zsoltot kérdezte, hogy mi a véleménye Niedermüller szavairól.

FHZS: Te is rémisztő képződménynek tartod magad?

Bayer Zsolt: Őszintén szólva nem. Viszont, ha Niedermüller magára gondolt, akkor még igaza is lehet.

FHZS: Üzensz valamit Niedermüllernek?

BZS: Majd üzenünk a csütörtöki tüntetésen hosszabban. Egyelőre csak annyit üzenek, hogy értjük mi. Értjük mi a szándékot, az utólagos magyarázkodást is. De az egész dolog summázata mégiscsak az, hogy sima civilként sem érdemes teljesen hülyének lenni, polgármesterként, közhivatalt viselve pedig végképp nem.

FHZS: Mik a várakozásaitok, mi fog történni a tüntetés után?

BZS: Ott közöttük semmi. Majd megerősítve érzik magukat, hogy remekül fogalmazták meg a dolgokat, sőt, most majd ez lesz az ő önigazolásuk, hogy mi tüntettünk ellenük. De ez se számít,

az a lényeg, hogy legalább mi mondjuk el, mutassuk meg, hogy azért vannak határok, amiket nem illik átlépni.

FHZS: Van helye egy ilyen kirekesztő gondolatokat megfogalmazó politikusnak a közéletben?

BZS: Most képzeljük el fordítva, az mindennek jót tesz, ha elképzeljük fordítva a történéseket. Képzeljünk el egy fideszes polgármestert, akinek elhagyja a száját a mondat, hogy például a cigány, heteroszexuális férfiak, azok rettenetes képződmények. Ugye azonnal a lemondását követelnék, és valószínűleg a New York Times vezércikket írna a magyarországi rettenetes állapotokról.

Ha valaki a fehér, heteró, keresztény férfiakról mondja ugyanezt, akkor pedig nincsen semmi probléma, sőt, helyesen cselekedett. Na ezt kell újra és újra jeleznünk, hogy nem vagyunk hajlandók elfogadni.

FHZS: Úgy tűnik pedig, hogy a baloldalon ez az új norma: Bangóné büntetlenül patkányozhat és itt a következő dehumanizálás…

BZS: Szerintem a Huth Gerinek igaza volt, amikor azt mondta a tegnapi Sajtóklubban, hogy persze Brüsszelben, ahol Niedermüller éveket töltött, ott már ez a normalitás. Camus-nek van igaza sajnos, ő már sok-sok évtizeddel ezelőtt leírta, hogy a baj akkor kezdődik, amikor a bűn szólítja fel az erényt önigazolásra. Ez most naponta minden szinten megtörténik. Erről szól Gyöngyöspata, a Niedermüller-féle baromság és erről szól minden.
Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések