A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Amikor pályára léptem, majomhangot utánozva fogadtak a hazai drukkerek” – Botrányosan viselkedtek a debreceni szurkolók a mérkőzésen

Rasszista megnyilvánulás csúfította el az izgalmas, végül fölényes vendéggyőzelemmel végződő Debrecen–Siófok (30-39) női bajnoki kézilabda-mérkőzést.

A siófokiak francia világ- és Európa-bajnok átlövőjét, Gnonsiane Niomblát a debreceni drukkerek pályára lépésekor hangos huhogással és rasszista bekiabálásokkal „fogadták”. Mindez persze, a játékost és a csapatot irányító edzőt, Tor Odvar Moent is felháborította.

– Nagyon elkeserített a szurkolói viselkedés és reakció, amelyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam a játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többé – mondta a norvég szakember.

Aligha meglepő, hogy Niomblát megviselte a rasszista támadás, a meccs után arról beszélt, hogy értetlenül áll a történtek előtt.

– Amikor pályára léptem, majomhangot utánozva fogadtak a hazai drukkerek. Nem értek magyarul, de erősen kétlem, hogy kedvességből... A probléma az, hogy bár a megnyilvánulást mindenki hallotta, a játékosok és a játékvezetők is, mégsem tett senki ellene semmit – nyilatkozott elkeseredetten a francia kézilabdázó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések