A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ambrus Attila: „Egy bankot egyszerűbb volt kirabolni, mint megszervezni ezt a disznótort”

Amióta Ambrus Attila kiszabadult a börtönből és új életet kezdett a Búbánatvölgyben, igyekszik családja számára egy önfenntartó gazdaságot kiépíteni. A zöldségeket és gyümölcsöket már maga termeszti.

Feleségével, Rékával és kilenc társukkal együtt egy alapítványt is létrehoztak, hogy megőrizhessék Búbánatvölgy természeti szépségét és örökségét. Az első rendezvényüket a múlt szombaton rendezték, amikor is egy igazi, szalmával perzselős disznóvágással fogadták a 150 fős helybéli vendégsereget.

„Egy bankot egyszerűbb volt kirabolni, mint megszervezni ezt a disznótort” – kezdte viccelődve a Viszkis a Borsnak, majd bővebben is elmesélte, hogyan készült fel a disznóvágásra.

„Az utóbbi napokban nem sokat aludtam, nagyon sok feladat és elintéznivaló volt, és péntek este már felállítottuk a sátrakat is. Muszáj volt előre dolgozni, hogy ma ne legyen semmi fennakadás és senki ne maradjon éhesen, szomjasan” – mesélte.

A 170 kilós disznóból készült erdélyi disznótoros leves, sertéspecsenye, valamint magyar és erdélyi ízesítésben kolbászok és májas hurka is. Annak érdekében pedig, hogy megőrizzék a hagyományt, három betyárt is meghívott, illetve a Kelevézek zenekar biztosította a hangulatot. Ambrus jó házigazdaként mindenből kivette a részét, hol a vendégeket kínálta itallal, hol a böllérnek segédkezett.

„Ez az egész nem rólam szól, hanem arról, hogy az egyesülettel vendégül látjuk a búbánatvölgyieket, illetve a környéken lakókat, amiből hagyományt szeretnénk csinálni. Ebben a történetben mindenki ingyen dolgozik, nem pénzt keresünk, ha­nem megpróbáljuk megalapozni az egyesületünk jövőjét” – mondta a Viszkis, aki azt is hozzátette az összes bevétel az egyesület számlájára került, és a következő rendezvényt szándékoznak megalapozni belőle.

Végezetül azt is hozzátette, szeretné egyszer azt elérni, hogy saját háztáji termékekkel tudja ellátni családját vagyis teljesen önellátó legyen.

„Próbálunk elkerülni mindenféle E-betűt, és azokat a mocskokat, amik az ipari élelmiszerekbe kerülnek. Itt nincs átverés, adalékanyag, színezék, ízfokozó és tartósítószer, pusztán a disznó különböző alkatrészeit hasznosítjuk. Szerintem ez a jövő, és mindenki gondolkodjon el azon, hol vásárolja meg az élelmiszert az asztalára, miközben itthon is lehet kiváló alapanyagokból dolgozni” – részletezte saját elképzelését Ambrus Attila.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések