A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vigyázzon! Tunéziából hívnak a telefonos csalók, akár Ön is átverés áldozatává válhat

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy ismeretlen külföldi számokról érkeznek mobiljukra hívások. Ha bárki ilyen hívást kap, mindig legyen körültekintő, ugyanis könnyen lehet, hogy a szám visszahívásakor csalás áldozatává válik.

A csalók mostanában a +216-tal kezdődő tunéziai számokról hívják fel a gyanútlan áldozatot. Jellemzően ilyenkor egy emelt díjas számot hív vissza az illető, az új trükk pedig a következő: a hívást bár felveszik, továbbra is a kicsengő hangot játsszák le, mintha még mindig csörögne a telefon, de közben már ketyeg az emelt díjas hívás.

A módszer nem új, ősszel a Közép-afrikai Köztársaságból indítottak támadást az ország +236-os hívószámáról, de +377-tel kezdődő, monacói számokról is csörgették a magyarokat. Tavaly Grenadából, Ugandából és Burundiból indultak illegálisan pénzt szerző hívások, de jellemzőek a kelet-ázsiai térségből érkezők is. Érdemes tehát odafigyelnie, és ha nem vár hívást külföldről, inkább ne vegye fel a telefont, és ne is hívja vissza ezeket a telefonszámokat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések