A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vészhelyzet a kéziseknél: bravúr kell a tokiói induláshoz

Egyre vékonyabb szalmaszálba kapaszkodhat a magyar kézilabdázás, ami a jövő nyári, tokiói olimpián való részvételt illeti.

A férfiak válogatottja már csak Európa-bajnoki aranyéremmel juthat ki egyenes úton a tornára (a dobogós helyezés még pótselejtezőt érhet), ám rossz előjel, hogy a csapat még sosem végzett a hatodik helynél jobban Eb-n. Most már a nőknél is egyre nagyobb a baj...

A dán Kim Rasmussen szövetségi kapitány vezette csapatunk már a második vereségét szenvedte el a csoportjában, legutóbb 25-24-re kapott ki Montenegrótól. Így pénteken (M4, 11) ki-ki mérkőzést játszik Romániával a továbbjutásért s az olimpiai álmok életben tartásáért – előtte ma még le kell győzni Szenegált (M4, 11) is. Fontos megjegyezni, ha együttesünk a középdöntőbe is kerül, oda várhatóan pont nélkül érkezik, tehát több bravúrt kell elérnie ahhoz, hogy végül az ötkarikás pótselejtezőt jelentő első hét hely valamelyikén végezzen a vébén.
Vagyis egyre komolyabb a veszélye annak, hogy Rio után Tokióban sem lesz magyar kézilabda-válogatott, korábban a nők és a férfiak közül mindig legalább az egyik csapatunk kvalifikálta magát.

– Egyszerűen valahogy a támadásunk nem akar összeállni ezen a világbajnokságon – értékelt az M4 Sport kamerái előtt Tomori Zsuzsanna átlövő. – Joggal lehetünk szomorúak, itt voltunk a meccsben, mi is megnyerhettük volna egy góllal. Sajnálom, hogy a végén nem sikerült fordítani. Pénteken élet-halál harcot kell vívnunk a románokkal.
A magyar válogatottal három és fél éve dolgozó Rasmussen több problémát is látott, de ettől függetlenül büszke a játékosaira.

– Voltak fizikális gondok, a megbeszéltekből több dolgot nem csináltunk meg. Nem játszottuk azt, amit tudunk, de a lányok mindent beleadtak, s büszke vagyok rájuk. Most arra kell fókuszálnunk, hogy Szenegál ne okozhasson meglepetést, majd Románia ellen a lelkünket ki kell tenni a pályára – mondta Rasmussen.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a következő körbe, a torna végén az aranyérmes olimpiai szereplő lesz, a 2–7. helyezettek jövőre pótselejtezőt vívhatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések