Hirdessen itt

Tőzsde - Veszteséges zárás az amerikai tőzsdéken

Gyenge kezdés után indexcsökkenéssel fejezték be pénteken a rövidített kereskedési napot az amerikai tőzsdék.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,38 százalék, az S&P-500 index 0,34 százalék, a Nasdaq Composite index 0,46 százalék veszteséggel fejezte be a kereskedést.

Csütörtökön a hálaadás ünnepe miatt zárva tartottak az amerikai tőzsdék. Szerdán a főbb indexek nyereséggel zártak, sőt a Wall Street a hét első három napjának mindegyikén rekordon.

Az amerikai tőzsdék csütörtökön kimaradtak a nemzetközi piacokon az amerikai kínai ellentétek fokozódása miatt bekövetkezett árfolyamcsökkenésből. Donald Trump amerikai elnök szerdán aláírta ugyanis a hongkongi kormányellenes megmozdulásokat szankciók kilátásba helyezésével támogató törvényt, amit Kína a belügyeibe való súlyos beavatkozásnak minősített és ellenlépéseket helyezett kilátásba.

Az olaj ára pénteken csökkent, a rövidített amerikai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára 4,06 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 60,70 dolláron, a WTI ára 4,51 százalékkal 55,49 dollárra csökkent.

Az eurót 0,12 százalékkal jegyzik erősebben 1,1021 dolláron, az arany spot ára 0,40 százalékkal unciánként 1463,90 dollárra emelkedett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések