A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Történelmi siker: Michelisz elsírta magát a levezető körben, szerelme várta a boxban

Michelisz Norbert sporttörténelmet írt, miután megnyerte a túraautó-Világkupa-sorozatot (WTCR). A szezonzáró Malajziai Nagydíjon előbb futamot nyert, aztán nyolcadik, majd ötödik lett, így az összetettben az élen végzett, s felülhetett a trónra. Mégpedig a szó legszorosabb értelmében, mivel királyoknak kijáró ünneplésben részesítették, többek között tényleg egy hatalmas trónon foglalhatott helyet.

– Iszonyatosan feszült voltam az utolsó viadal előtt. Itt az embernek szerencséje kell hogy legyen, több dologban is. Hála az égnek, nekem most összejött minden. Nagy volt a nyomás rajtunk, de borzasztóan örülök annak, hogy én nyertem meg a Világkupa-trófeát – mondta Michelisz.

Elképesztő izgalmakat hozott a nagydíj. A második, a hatalmas eső miatt kaotikus futamon az összetettben éllovas magyar pilóta csak nyolcadik lett, miközben legnagyobb riválisa, az argentin Esteban Guerrieri diadalmaskodott, így mindössze tíz pontra olvadt közöttük a különbség. A mindenről döntő harmadik felvonás nem indult jól a Hyundai-ász számára, de a sokáig vezető dél-amerikai autója meghibásodott, így a magyar autósport legnagyobb győzelmét aratta Michelisz. Érthető módon már a levezető körben elsírta magát, s felesége, két gyermekének édesanyja is a könnyeivel küszködve várta a boxban.
– Ez egyszerűen csodálatos! Voltak nehézségek ezen a napon, de a végén csak az számít, hogy megcsináltuk. Köszönet a csapatnak, a családomnak, a barátoknak, a szurkolóknak, és közöttük főleg a magyar drukkereknek, akik az utóbbi tíz évben mindig mellettem álltak, és szorítottak nekem – nyilatkozta a Világkupa-széria új uralkodója.

Michelisz eddigi legnagyobb sikerei versenyzőként a Hondával szerzett világbajnoki „ezüstérmek” voltak. Jelenlegi csapatához, a Hyundaihoz azért igazolt, hogy a WTCR-ben állhasson rajthoz. Az idei esztendőben az áprilisi, magyarországi futam óta minden vesenyhétvégén a dobogóra állhatott, ami jól mutatja a pilóta felkészültségét, a mezőnyben és az autósportban megérdemelten elfoglalt helyét.

A Vk végeredménye
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 370 pont
2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 349
3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 329

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések