A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tönkrement a fűtés egy gyömrői iskolában, kabátban tanul több száz diák – videó

Napok óta nincs fűtés egy gyömrői általános iskolában, mivel tönkrement az épület kazánja.

Hidegben tanulnak egy gyömrői általános iskola kisdiákjai, mivel egy hete tönkrement az épület kazánja. Fűtés hiányában 20 fok alá csökkent a benti hőmérséklet, ezért a 400 gyerek, illetve a pedagógusok és a személyzet kabátban kénytelen tanulni és tanítani, mindössze délelőtt fél tizenegyig. A hidegre való tekintettel ugyanis csak napi négy órát tartanak meg, azok is rövidítettek.

Az önkormányzat, mivel nem az intézmény fenntartója, csak szerelővel, illetve másik épület felajánlásával tudna segíteni. Gyömrő polgármestere, Gyenes Levente azt nyilatkozta, megérkeztek már az alkatrészek, így szerdára meg tudják szerelni a kazánt, hétvégére pedig felfűtik az iskolát.

Ez azonban nem az első probléma: amióta az épület alagsorát (ahol a kazánok is vannak) 2015-ben elöntötte a víz, rendszeresek a meghibásodások.

„Nagyon nagy költség a fűtésrendszer teljes cseréje, márpedig arra van szükség” – ismerte el Gyenes, míg a Monori Tankerület az ATV megkeresésére azt közölte: az új fűtésrendszer megterveztetése 2020-ban valósul meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések