A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tombol a bozóttűz Ausztráliában: egy kisfiú a bátyja autójával menekült el otthonról a lángok elől

Rendőrök találtak rá arra a 12 éves ausztrál fiúra, aki a gyorsan terjedő bozóttűz miatt volt kénytelen a bátyja autójával elmenekülni otthonról – írja a BBC alapján az Index.

Luke Sturrock egyedül volt, amikor egy rendkívül gyorsan terjedő bozóttűz miatt hirtelen menekülnie kellett az otthonából a múlt vasárnap. A 12 éves kisfiút édesapja és bátyja azért hagyta a Perth-től északra fekvő mogumberi házukban egyedül, mert segíteniük kellett a tűz terjedésének megfékezésében. Luke azonban tudta, hogyan kell cselekednie: fogta a kutyáját, majd beült bátyja terepjárójába, aztán elhajtott otthonról.

Egy órával később találkozott össze vele az úton egy csapat tűzoltó, akiknek rögtön feltűnt, hogy egy kisfiú ül a kormány mögött.



"Tipikus okos tanyasi gyerek. Azt hiszem, azzal akadhatott gondja, hogy nem igazán tudta, hová menjen, és a látási viszonyok is rosszak voltak a füst miatt. Valószínűleg bepánikolt, mert amikor rátaláltunk, már félreállt az út szélére a kocsival"

– mondta Craig Spencer, egy helyi tűzoltóbrigád tagja.

A fiút a tűzoltók a rendőrségre bízták, akik később átadták őt az édesapjának. Az apa az ABC Newsnak elmondta, éppen a hasonló esetek elkerülése miatt hétéves kora óta tanítják vezetni a kisfiút.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések