A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több megyére is vészjelzést adtak ki, még ma is lehet hó

Az elkövetkezendő két napban már csak minimális mennyiségű hó eshet az országban, ezzel párhuzamosan a közlekedés is problémamentesebbé vált kedd reggelre.

Havazás helyett kedden inkább ködös reggelre ébredhettek az északkeleti régióban élők, emiatt három megyére (Borsod, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg) vészjelzést is adtak ki. A nap folyamán már csak elvétve várható kisebb hózápor, helyette hosszabb-rövidebb időre akár a nap is kisüthet. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, északkeleten azonban gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután többnyire 0 és +5 fok között várható, de késő estére akár -8 fokra is lehűlhet a levegő.

Szerdán az ismételten ködös éjszaka után egy alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, majd ez terjeszkedik is, amelynek egy része napközben is tartósan megmaradhat (nagyobb eséllyel a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), másutt azonban a rétegfelhőzet feloszlása után kisüt a nap. A borúsabb tájakon akár hószállingózás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között alakul, a fagypont alatti értékek a tartósan borult, havas tájakon valószínűek – írja a met.hu
Jó hír, hogy a tegnapi, kaotikus közlekedési állapotoknak ma már nyoma sincs:

Kisebb torlódás van a 11-es főúton Szentendre felől és az M3-as autópályán a főváros felé, de ezek mindennaposak, és az sem túlságosan meglepő, hogy az M0-s autóút déli szektorán is nehézkes a közlekedés. Az ellenkező oldalon, az M5-ös felé azonban az Útinform szerint jó tempóban lehet haladni.

Egyelőre csak két balesetről kell beszámolnunk: egy személyautó az árokba hajtott a 31-es főúton, Jászberény elkerülő szakaszán, a 84-es km-nél, illetve egy személyautó és egy pótkocsis teherautó ütközött a 471-es út Hajdúsámsont elkerülő szakaszán. A járműből egy embert kellett kiszabadítani, illetve mentő is érkezett a helyszínre a katasztrófavédelem szerint.

A Mávinform és a BKK Facebook-oldalán szintén csend és béke honol, a fővárosban egyedül a 143-as és a 186-os autóbusz nem közlekedik közúti torlódás miatt, helyette a 243-as autóbusszal lehet utazni, míg a MÁV közlése szerint kedd reggel minden vonalon fennakadás nélkül indult meg a közlekedés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések