A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szexista megjegyzés miatt rúgták ki az ismert magyar egyetemi oktatót

Az Index információ szerint lezárult a vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amely az intézmény egyik oktatójának Dr. Lattmann Tamásnak a közelmúltban a közösségi médiában tett, és nagy sajtónyilvánosságot kapott bejegyzéseivel kapcsolatban indult, olvasható az egyetem közleményében.

Lattmann bűne az lehetett, hogy Pikó András 8. kerületi polgármester egy Facebook-bejegyzése alá, amelyben Párkány Eszterről az Alapjogokért Központ kormánypárti elemzőintézet munkatársáról volt szó, a következő kommentet írta:

"Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett “elemzők” osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még? "

"A vizsgálat megállapította, hogy ezek a bejegyzések és az általuk közvetített nézetek nem egyeztethetők össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel – írja a Közszolgálati Egyetem közleménye. – Dr. Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések