A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Skót mámor: boldogít a siker és a pénz?

Nagysikerű kortárs francia darab kerül színpadra december 7-én az UP Rendezvénytérben! A párizsi színházi évad legnagyobb meglepetése és érthető közönségsikere két éve érkezett Magyarországra. Nem véletlenül, itthon is sikeres ez a hibátlanul megrendezett előadás.

Minden arany, ami fénylik? Mennyi titok lappanghat életünkben? Mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz?

Két sikeres, jómódú, és látszólag boldog házaspár egy feledhetetlen estéje tárul elénk. A két nővér és annak férjei születésnapi vacsorára készül, amiből persze nem lesz semmi. Az események előrehaladtával kibontakozik a szereplők valódi személyisége, mindenki kiteregeti a saját, és a másik szennyesét. Páratlan helyzetkomikumok, abszurd félreértések, pattanásig feszült idegek.


Ez a skót mámor, és benne a szindrómások.

A 40-en felüli aktív korosztály ki nem mondott, „elpúderezett” problémái kerülnek felszínre a vígjáték törvényei szerint. Ráadásul mindez franciás könnyedséggel, és szellemességgel. A szereplők szép szakmai sikereket értek el, értékesek, kreatívak, olyanok, akiknek az életútját sikertörténetként szokták említeni. De stresszesek, stiklijeik vannak, ki munkába menekül, ki az italhoz fordul, van aki a miszticizmusban talál magára. A gyerekek már nagyok, a párkapcsolat már enyhén szólva nem olyan szenvedélyes, mint a kezdet kezdetén. De ezek az emberek minden probléma ellenére mégsem gyűlölik egymást. Esendőek, és ettől szerethetőek. És még önmagukon is tudnak mosolyogni.

A karakterek kitűnően meg vannak írva, mindenkiről pontosan tudni, ki ő, mi ő, mit akar, mit NEM akar, mi a viszonyuk egymáshoz. A karaktereket olyan remek színészek formálják meg, mint Nagy Enikő, Kökényessy Ági, Bardóczy Attila és Jantyik Csaba, aki egyben az előadás rendezője is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések