A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sapkákat elő! Viharos széllel söpör végig hazánkon egy hidegfront

Hamarosan hidegfront söpör végig hazánkon, több helyen viharos szél kíséretében.

Az Időkép előrejelzése szerint a nyugati tájak kivételével többfelé számíthatunk esőre, záporokra, majd délután már csak a Dunától keletre eső tájakon valószínű csapadék. Az Északi-középhegységben az esőt havas eső válthatja fel, miközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -1 és +5, délután 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda: hajnalra a keleti, északkeleti határhoz közeli tájak kivételével szinte mindenhol kiderül az ég, újra fagypont alá csökken a hőmérséklet. Napközben keleten több lesz a felhő, a keleti határ mentén néhol gyenge csapadék sem zárható ki, máshol napos időre készülhetünk. A szél mérséklődik. Délután 2-7 fok várható.

Csütörtök: visszatér a csapadékos idő, északon és a Dunántúlon havas eső, hó, máshol eső lehet jellemző. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, a maximumok 0 és +6 fok között alakulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések