A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzbüntetést is kapott a fideszes képviselő terézvárosi zughotele

Terézváros önkormányzata a hét közepén lépéseket tett Becsó Zsolt fideszes képviselő Nagymező utcai , engedély nélkül üzemeltetett szállodájával kapcsolatban. A 16 szobás hotel az Ublot Kft. és 50 százalékban a parlamenti képviselő tulajdona. A VI. kerülei önkormányzat a megfelelő engedélyek hiánya miatt haladéktalanul bezáratta a létesítményt és további vizsgálat is indult az érintett ügyben.

A 24.hu megtudta, hogy a kerület pénzbírságot is kiszabott a fideszes képviselő zughoteljével kapcsolatban.

A legfrissebb tájékoztatás szerint: "Pénzbüntetést is kiszabott a kereskedelmi hatóság, de mivel folyamatban lévő hatósági ügyről van szó, ennek mértékéről nem adhatok ki információt".

Mindezek ellenére a hírportál úgy értesült, hogy a bírság nagy valószínűséggel több százezres tételű lehet, ez a kerület által közöltek alapján feltételezhető, mert az:

Az önkormányzat munkatársai a lehető legnagyobb szigorral járnak el az ilyen esetekben, de sajnos a szankciók, melyeket törvény szabályoz, nem visszatartó erejűek. Egy több százezer forintos bírságot (ami maximálisan kiszabható) egy ilyen szálláshely egy nap alatt kitermel. Terézvárosban a szállás-helykiadás óriási üzlet lett, Belső-Terézvárosban alig van olyan társasház, ahol ne lenne szállás-helykiadás. Az illegálisan üzemelő helyek kiszűrésére, ellenőrzésére egy önkormányzatnak nincs megfelelő apparátusa.

A politikust többszöri megkeresés után sem lehetett elérni és nem reagált az illegálisan működtetett szállodájának ügyével kapcsolatban. A Blikknek nemrég azt nyilatkozta, hogy tavaly ősszel már kiszállt a cégből, azonban a kész tények mindezt cáfolják, ugyanis a cégadatok alapján, illetve Becsó vagyonnyilatkozata alapján nem csak előző év ősszel, hanem jelenleg is a parlamenti képviselő a hotel résztulajdonosa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések