A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öt megye kivételével egész Magyarországra kiadták a vészjelzést – Készüljön fel, akár -12 fok is lehet

Csütörtökön akár már -12 fok is lehet, ám ma inkább csak a köd miatt bosszankodhatunk.

Reggelre – legfőképp a középső országrészben, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon – több helyen sűrű, zúzmarás köd képződött. A ködből, amely várhatóan napközben is tartósan megmarad, illetve az alacsony szintű rétegfelhőzetből néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész keleti régióra, valamint a középső térségre vészjelzést adott ki, ezeken a helyeken ugyanis tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok.

Egyes helyeken viszont a köd feloszlása után már hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet, a legnagyobb esély erre a Nyugat-Dunántúlon van. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek. Késő estére többnyire +1 és -7 fok közé hűl le a levegő.

A maihoz hasonlóan csütörtökön is a ködfoltok egy része egész nap megmarad (legkisebb eséllyel délkeleten), másutt derült, napos időre számíthatunk. A tartósan borult tájakon néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad, de északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a hóval borított, derült tájakon akár -10 és -12 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet – a felhőzet függvényében – jobbára -3 és +4 fok között várható – írja a met.hu.

A Mávinform tájékoztatása szerint...

- egy Tornanádaskáról Miskolcra tartó vonat Szalonna megállóhelynél meghibásodott,
- 10-20 perccel nőhet a menetidő a Budapest–Lajosmizse vonalon, mert Kispest és Pestszentimre állomásoknál meghibásodott a váltó.
- az IC919-es számú Savaria InterCity a GYSEV Alsórönök és Csákánydoroszló közötti vonalszakaszán műszaki hiba miatt várakozott, majd egy másik mozdonnyal, mintegy 60-70 perccel hosszabb menetidővel folytatja az útját.

Az Útinform közlése szerint torlódik a forgalom az M3-as autópályán Mogyoródtól, az M0-s autóúton az M1-es felé is lassú a haladás, csakúgy, mint a 4-es főúton Monor és Üllő között, a 31-es főúton Maglód és Mende térségében, a 11-es főúton Leányfalunál, illetve Budakalásznál, a 10-es főúton Üröm előtt, valamint az 51-es főúton Dunaharaszti határában, de a 32-es főúton, Jászfényszaru és Jászberény között is akadozik a forgalom. Balesetről egyelőre nem érkezett hír.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések