A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási a tét a Fradinak: több száz milliót érhet a Ludogorec legyőzése

Óriási a tét a Ferencváros számára a holnapi, Ludogorec elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen (Sport1, 21). A magyar focicsapat a továbbjutásért játszik bolgár vetélytársával szemben, s a dicsőség mellett anyagi szempontból is nagy siker lenne a diadal a zöld-fehéreknek.

Ha a Fradi megszerzi a három pontot, 570 ezer eurót (189 millió forintot) kap, emellett a második helyen való továbbjutásért még 500 ezer euró (165 millió Ft) jár, a bolgárok legyőzése esetén összesen tehát 735 ezer eurót (354 millió Ft-ot) utalna át az európai szövetség a klub számlájára.

Az FTC az idei nemzetközi menetelésével már 1,7 milliárd forintot keresett, El-továbbjutás esetén ez az összeg 2 milliárd Ft fölé nőne. Nem mellesleg a Ferencváros lenne az első magyar együttes, amely túlélné a csoportkört egy európai kupasorozatban. Ehhez mindenképpen felül kell múlnia a Ludogorecet. Ez a bravúr idén már sikerült a gárdának, amely a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében 3-2-re diadalmaskodott Bulgáriában.

– Egyszer már nyertünk idegenben, most olyan lesz, mintha egy döntőt játszanánk. Nagy dolog, hogy még mindig küzdünk a továbbjutásért. Tudtuk, hogy nem vagyunk esélyesek a csoportunkban, ennek ellenére minden meccsünkhöz úgy álltunk hozzá, pontot, pontokat akarunk szerezni – fogalmazott Dibusz Dénes, a zöld-fehérek válogatott kapusa. – Mindenki büszke lehet magára, ha az eddigi öt mérkőzést nézzük, hiszen négyszer is veretlenek maradtunk.

Szerhij Rebrov, az FTC ukrán vezetőedzője a játékosokhoz hasonlóan rendkívül motivált, a győzelem reményében utazik Razgradba.

– Muszáj nyernünk Bulgáriában a továbbjutáshoz, s mi így is állunk a feladathoz – jelentette ki a tréner határozottan. – Ugyanakkor eközben nem szabad azt sem elfelejteni, hogy tizenöt év után szerepel újra csoportkörben a klub. Annak is örülnünk kell, hogy egyáltalán itt lehetünk, és megmérethetjük magunkat ezen a szinten.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések