Hirdessen itt

Óriási hír: magyar film is szerepel az Oscar-jelöltek között

A Tóth Barnabás rendezte Akik maradtak című műalkotás is szerepel az Oscar-esélyes nemzetközi filmek szűkített listáján, ahol korábban a Saul fia és a Mephisto is tarolt.

Az amerikai filmakadémia keddre virradóan Los Angelesben közölte a várt szűkített listát, amelyen a magyar sikerfilm olyan alkotások közt szerepel, mint: a cseh Festett Madár (The Painted Bird), az észt Truth and Justice, a francia Nyomorultak (Les Misérables), az észak-macedón Mézkirálynő (Honeyland), a lengyel Corpus Christi, az orosz Beanpole, a szenegáli Atlantics, a dél-koreai Élősködők (Parasite) és a spanyol Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory) című film.

Az amerikai filmakadémiának idén 93 alkotásból kellett kiválasztania azt a 10-et, amelyek szerepelnek a szűkített listán – később ezek közül kerülnek ki a kategória végső jelöltjei.

Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével. A forgatókönyvet a rendező, Tóth Barnabás és Muhi Klára írta, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes volt, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő.


A legjobb nemzetközi film kategóriájában már kétszer is nyert magyar film, először 1982-ben a Szabó István rendezésében készült Mephisto, majd 2016-ban a Nemes Jeles László rendezte Saul fia.

A jelölteket január 13-án ismertetik, a 92. Oscar-gálát 2020. február 9-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban – közölte az MTI.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések