A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Magyarország készen áll arra, hogy a szomszédaival felépítsen egy új Közép-Európát

A temesvári forradalom 30. évfordulójára rendezett emlékhéten a szombati gálaesten beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is. 
– Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát – mondta a miniszterelnök ünnepi beszédében. – Az lehet a cél, hogy a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen ez az új Közép-Európa, ahol a városokat autópályák és gyorsvasutak kötik össze, ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkások, és ahol az okoz majd fejtörést, mit kezdjenek a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal – tette hozzá Orbán.
A gálaesten ott volt Tőkés László is, akit harminc évvel ezelőtt a román rendőrség ki akart lakoltatni a feleségével együtt a parókiáról. Az emiatt elindult tiltakozás azután nyílt ellenszegülésbe, majd lázadásba csapott át, mely napok alatt egész Romániára átterjedt.
A forradalom december 21-én kisöpörte a hatalomból az országot akkor már évtizedek óta diktátorként uraló Nicolae Ceausescut, akit feleségével, Elenával december 25-én rögtönítélő bíróság elé állítottak, majd kivégeztek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések