A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nincs sok esély rá, hogy élve előkerülnek az új-zélandi vulkánkitöréskor eltűnt emberek

Nem látnak reményt a hatóság szakemberei annak a 8 embernek a megtalálására, akik az új-zélandi vulkánkitöréskor tűntek el.

Új-Zélandon, a Fehér-szigeten kitört egy vulkán hétfőre virradóra. A természeti katasztrófa bekövetkeztekor körülbelül ötven turista volt a kráterben és a tűzhányó lejtőin.

A legfrissebb információ szerint a vulkánon tartózkodók közül 34 embert mentőhelikopterrel szállítottak el a szigetről. A kórházba került 31 személyből 27 ember esetében állapítottak meg az orvosok súlyos égési sérüléseket, többek testének a 71 százaléka is megégett – számolt be a 168 óra.

Az eltűnt nyolc emberről nincsenek információk, ám a helyi hatóságok kevés reményt látnak arra, hogy élve megtalálják őket. Az esettel kapcsolatban az új-zélandi miniszterelnök, Jacinda Ardern hozzátette: repülőgéppel is átvizsgálták az egész szigetet, de még így sem bukkantak a nyomukra. Az áldozatok, eltűntek és a sérültek között 5 új-zélandi, 24 ausztrál, 9 amerikai, 4 német, 2 kínai, 2 brit és 1 malajzaiai van a hatóságok szerint.

A vulkán kitörésnek eddig öt halálos áldozata van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések