A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nem vagyok bűnöző” – Megtörten szólalt fel a tárgyalásán Hien embercsempészettel vádolt édesanyja

Bár tegnap minden vádlott ítélethirdetésre érkezett a Fővárosi Törvényszék épületébe, ismét nem zárult le a Megasztárból ismertté váló Hien embercsempészettel vádolt családtagjainak tíz esztendeje húzódó pere.

A másodfokú bíróság újabb tárgyalást rendelt el, így újabb két hónapig várni kell, hogy kiderüljön, a 22 vádlottnak, köztük az énekesnő édesanyjának és féltestvérének börtönbe kell-e vonulnia.

Az első fokon egy év börtönbüntetésre ítélt asszony megtörten, könnyes szemmel állt a bíróság elé, hogy éljen az utolsó szó jogával. Kezében beszédével, a sírással küszködve, tört magyarsággal mondta el, nem érzi magát bűnösnek.

– Nem vagyok bűnöző. A férjem kifejezett kívánságára tettem meg azokat a dolgokat, amiket a bíróság a terhemre rótt – fogalmazott az asszony.

Hien vietnámi származású édesapját, Nguyen Tuan Anh-t, az énekesnő édesanyját és féltestvérét azzal vádolják, hogy társaikkal alkalmanként és személyenként 2-3 millió forintért hamis papírokkal segítettek vietnámiakat Magyarországra és onnan Nyugat-Európába juttatni. 
A vádirat szerint az illegális vállalkozás közel egymilliárd forint bevételt termelt. A szervezet tagjait 2010 nyarán tartóztatták le. A Tony becenevű férfira bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt tavaly áprilisban első fokon öt év börtönt rótt ki a bíróság, Hien édesanyja 1, féltestvére pedig 2 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott, ám egy eljárásjogi hiba miatt másodfokra került ügyük. Az énekesnő édesapja szökésben van, állítólag Vietnámban bujkál, amely állammal nincs kiadatási szerződése Magyarországnak.

– Egy családnak hittem magunkat és szerettem, feltétel nélkül megbíztam a férjemben, Tonyban. Most már tudom, hiba volt, becsapott. A tíz éve húzódó per megviselte az egészségemet, és a magánéletem is zátonyra futott, mert kiderült, a férjem egy másik nővel él együtt – mondta az összetört asszony, aki jogi képviselőjével felfüggesztett börtönbüntetésért küzd.

Februárban folytatják

Mivel a 2015 óta szökésben levő első- és másodrendű vádlott sem jelent meg a tegnapi tárgyaláson, ezért a bíróság szigorúan betartva a rendelkezéseket, kivárja, amíg a törvényi határidő szerint lezárhatja az ügyet. A következő tárgyalást a törvényszék jövő év február 14-re, azaz éppen Valentin-napjára tűzte ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések