A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem az a legkínosabb, hogy egy húszezrest csúsztatott a katasztrófavédelemnek küldött levelébe a férfi, hanem az, amivel magyarázkodik

Első fokon vesztegetés miatt ítélte el a bíróság azt a férfit, aki egy ellenőrzés után küldött levelet a katasztrófavédelemnek, hogy az otthonában minden tökéletesen működik és rendben van, a levél mellé pedig egy bankjegyet is csúsztatott – írja az Index.

A Fővárosi Törvényszék által kiadott közlemény számol be az esetről, miszerint a férfi lakásán 2017 októberében végeztek ellenőrzést, amely során több szabálytalanságot is észleltek a hatóságok, ezért arra kötelezték, hogy javítsa a hibákat, később pedig azokat jelentse a szerveknek.

A férfi ezek után írt levelet, hogy szén-monoxid-érzékelőt helyezett fel, otthona szellőzése is rendben van, így senki sincsen veszélyben a lakásban, ezért az ellene folytatott eljárást így nyugodtan megszüntethetik. A vád szerint a már alapból érdekes levél mellé viszont a férfi egy húszezres bankjegyet is csúsztatott, hogy az ügyintézőt lefizesse.

A tárgyaláson a vádlott azt hozta fel mentségéül, hogy az említett időszakban rendszeresen orvoshoz járt, a pénzt pedig igazából annak szánta. A pénzt egy üres borítékban tárolta, amit a munkahelyére is magával vitt, így amikor a katasztrófavédőknek szánt levelét kinyomtatta, pont kéznél volt a boríték, az abban található pénzről pedig teljesen megfeledkezett – állította a férfi a közlemény szerint.

Első fokon a férfit a bíróság tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen a vádlott és az ügyészség is fellebbezést nyújtott be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések