A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nem akarom végignézni, ahogy ártatlanul tönkreteszik” – Megszólalt Mihályi Győző felesége a zaklatási botrány kirobbanása után

Talán soha ilyen feldúlt és vehemens nem volt még Mihályi Győző, akit az a vád ért, hogy erkölcstelenül viselkedett három éve újszínházbeli munkatársnőjével. A Jászai Mari-díjas művész azt állítja, ebből semmi sem igaz, és a családja tartja benne a hitet, hogy tisztázni tudja a nevét. Felesége, Tímea kiáll mellette, hisz az ártatlanságában.

– Arra számítok, hogy kiderül, alaptalanul vádoltak meg, s tisztára mosom a nevemet – jelentette ki a Blikknek Mihályi Győző a tegnapi társulati ülés és a szakszervezet etikai bizottságának meghallgatása után.

Utóbbi lezárta az ügyet és elítélt mindenfajta zaklatást. Mihályit és fiatal feleségét megviselték az elmúlt napok eseményei.

– Megnyugtató, hogy senki nem jelezte sem most, sem korábban, hogy sérelem érte volna. Csakhogy egy, kizárólag pletykákra hagyatkozó egykori kollégától származó levél lavinát indított el. Mindig is tiszteltem a női nemet, magam is elítélem a zaklatókat. Személyes sértettség és politikai hátszél áll az ellenem álló támadás hátterében – bosszankodott Mihályi Győző, akinek két felnőtt gyereke van, egyikük sem ad hitelt a zaklatásról szóló pletykának, ahogy a felesége, Tímea sem.

– Fiatal feleségem van, nagyon jól élünk. Őt nagyon megviseli, ami velem történik. Természetesen engem is, voltak álmatlan éjszakáink a rágalom miatt. Az egész családom teljes mellszélességgel mellettem áll. A fiam azonnal felhívott, amikor nyilvánosságra hozták a nevemet, biztosított a támogatásáról. Úgy érzem, miután láttam azt a levelet, amely alapján a Fővárosi Önkormányzat a vizsgálatot kérte, hogy valójában nincs ügy. Nem történt olyasmi, amiért szégyenkeznem vagy bocsánatot kérnem kellene – mondta a Blikknek Mihályi Győző.
Tímea felháborodott a vádak miatt. A színész 61 esztendős volt, amikor a nála 40 évvel fiatalabb szerelmét feleségül vette, vagyis éppen fiatalasszony volt, amikor férje állítólag erkölcstelen volt munkatársnőjével.

– Szeretem ezt az embert, nem akarom végignézni, ahogy ártatlanul tönkreteszik! Vállalok mindent, különösen a férjemet. A magánéletünket eddig a négy fal között éltük, hála istennek kiegyensúlyozottan és boldogan, de mint egy koholt vádak alapján meghurcolt férfi felesége, kötelességemnek érzem, hogy megszólaljak. Egy sértett, a színházból kényszerből távozó munkatárs zagyva levele tönkretehet egy ártatlan embert – mesélte Tímea, aki többször figyelmeztette párját, úgy érzi, a volt kolléga neheztel rá a kudarcáért.

– Meggyőződésem, hogy csupán egy jól működő színházat akarnak tönkretenni, ehhez pedig valakit fel kell „áldozni”. Ez a valaki a férjem, de mellette vagyok, és nem hagyom! Győzőt a rágalmak ellenére gyerekeivel, testvérével együtt szeretem, talán még jobban, mint eddig, hiszünk neki és a végsőkig mellette állunk!

Kirúgta az egyetem Gothár Pétert

Megszüntette a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Gothár Péter oktatói szerződését – tette közzé az intézmény hétfőn. Mint ismert: a rendező ellen a Katona József Színház egyik munkatársa tett panaszt, hogy átlépte az erkölcsi határokat, gyakorlatilag zaklatta őt. A rendező emiatt bocsánatot is kért, de a színház kirúgta. Ezután indult etikai bizottsági vizsgálat az egyetemen is Gothár ellen, akit múlt héten hallgattak meg. A bizottság lezárta az eljárást és egyöntetű döntést hozott, melynek értelmében Gothár szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolták. Az egyetem vezetése ezt el is fogadta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések