A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan az utód: egy 22 éves joghallgató lesz az Emmi helyettes államtitkára

A mindössze 22 éves Rácz Zsófia lett az Emmi helyettes államtitkára – számol be Facebook-oldalán a hírről Novák Katalin – írja a HVG.

A fiatal joghallgató lány Illés Boglárka székét örökli meg, aki a Fidelitas elnöki posztjára való kinevezése miatt távozik.

Az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári posztra kinevezett lány korábban az ENSZ ifjúsági nagykövete volt, illetve a kormányközeli Alapjogokért Központnál is dolgozott politikai elemzőként.

Novák Katalin bejelentése itt olvasható:

„Illés Boglárka Fidelitas-elnökké választása miatt átadja a stafétát Rácz Zsófiának.

Rendhagyó módon nem sajtótájékoztatón, hanem itt, a közösségi médiában szeretném bemutatni Önöknek azt az ifjú hölgyet, aki helyettes államtitkárként a fiatalokat fogja képviselni, és értük fog dolgozni az államtitkárságon.

Zsófi 22 éves joghallgató, korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is. Nemrég tért vissza Washingtonból, ahol egy féléves ösztöndíjprogramban vett részt. Bízom benne, hogy sikerrel fogja saját korosztályának tagjait képviselni az elkövetkező években. Köszönjük, Bogi! Hajrá, Zsófi!”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések