„Meghalok, a nyakamnál van a kerék!” – sikította a Kiskunhalason elgázolt és autó alá szorult tinilány

Kis híja, hogy nem végezte egy autó alá szorulva rövid életét egy kiskunhalasi tinilány. A 13 éves kamasz a bringájával ment a főúton, amikor egy részeg férfi az Opeljével kivágódott a stoptábla mögül és elgázolta. Ekkor került a kiskamasz az autó alá, amelynek első kerekei információink szerint át is hajtottak rajta.

Noha K. Gábor nyilván érzékelte, hogy elütött valakit, eszébe sem jutott segíteni, azonnal el akart inalni. Kizárólag egy épp arra járó rendőr páros és a helybéli közlekedők együttműködésének köszönhető, hogy a gyerek él, az aljas sofőr pedig rácsok mögött van.

– A Jóisten vitt minket arra – mondta Biloscsuk Zoltán, a járőrök egyike, akiknek a kislány az életét köszönheti. – A körforgalomból megláttuk a balesetet, ezért odamentünk.

A rendőrök csak annyit láttak, hogy K. Gábor kiszáll a kocsiból és elfut.

– Társam felismerte ezt a személyt, s azonnal mondta is, hogy nincs vezetői engedélye, és el is van tiltva a vezetéstől, majd felszólította őt, hogy álljon meg. Én az autóhoz futottam és keresni kezdtem a kerékpárost, ekkor hallottam meg a jajveszékelést a kocsi alól. Egy szőke hajú kislány volt beszorulva a régi Opel Omega alá annyira, hogy még a fejét sem tudta elfordítani – részletezte lapunknak a járőr, aki az autót a kerékdobnál markolva tudta megemelni annyira, hogy a kislányra nehezedő terhet tompítsa. – Kiabáltam a társamnak, hogy azonnal jöjjön, de nem bírtuk megemelni annyira, hogy a gyereket ki tudjuk húzni – folytatta az életmentő járőr.

– Meghalok, a nyakamnál van a kerék! – ezt sikoltotta szegény kislány. Otthon voltam éppen, láttam, ahogyan leemelik az autót a gyermekről – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő helybéli, aki úgy látta, hogy a kislány eszméleténél volt, és mutogatta, hogy fáj neki valami.

A rendőröknek végül egy arra járó buszsofőr és egy biciklis segített. Egyikük az autót emelte az egyenruhásokkal, míg másikuk a lányt húzta ki a kocsi alól.

„Barátommal segítettem leemelni az autót róla, mivel alatta volt, és mondtam, hogy amíg a mentő meg nem érkezik, ne mozgassák, ezután mi elmentünk, de nagyon megviselt a látvány és a baleset” – írta a Facebookon a férfi, akinek az édesanya megköszönte, amit tett.

„Köszönöm a segítségét! Jó döntést hozott, hogy ne mozgassák, hálásan köszönöm!” – írta az asszony.

– Már érdeklődtünk a lány állapotáról, és a napokban azt tervezzük, hogy meglátogatjuk őt a kórházban – mondta Biloscsuk járőr a Blikknek.

Jogsija sem volt, ivott is

A sofőr letartóztatásáról ma döntenek. Őt közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják a rendőrök. Jogosítványa sem volt, sőt a vezetéstől is el volt tiltva, ráadásul vezetés előtt alkoholt fogyasztott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések