A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar vasúti kocsik közlekedhetnek 2020-tól Egyiptomban

Nemzetközi megbízást kötött a Transmashholding Hungary Kft. és az Egyiptomi Államvasutak, a finanszírozást többet között az EXIM intézménypáros vállalta magára.

A szerződés 1300 vasúti gépkocsi előállításáról szól,az exportőri feladatokat Kelet-Európa legnagyobb vasúti eszköz gyártója, az orosz-francia tulajdonban álló Transmashholding magyarországi leányvállalata, a Transmashholding Hungary Kft. látja el. Így a megállapodás lehetővé teszi, hogy magyar áru mellett a járműgyártási kapacitás létrehozását is Magyarországra vonzza.

A feltételek között szerepel az 50 százalék feletti magyar teljesítmény, hogy az 1 milliárd eurós beruházást finanszírozni tudják. A beruházásokkal Magyarország felkerülhet a vasúti járműgyártó ipar világtérképére.

A pénzügyeket az orosz Roseximbank társfinanszírozása és az EXIAR viszontbiztosítása nyújtása mellett az EXIM intézménypáros biztosítja. A folyamatos szállítás előreláthatólag 2020-ban teljesül majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések