A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei képviselőt

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt letartóztatták és egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték F. P- t – írja a szoljon.hu.

Mint írják, a rendelkezésre álló adatok szerint a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert. A végzés nem végleges.

A törvényszék által F. P.-ként említett Fehér Petra a megyei közgyűlés volt alelnöke, jelenlegi megyei és önkormányzati képviselő. Az ügyben megkerestük ügyvédjét, dr. Fülöp Tamást is.

– Fehér Petra gyanúsítása ellen panaszt jelentettem be, mivel az véleményem szerint több okból megalapozatlan. Ügyfelem letartóztatását is indokolatlannak tartom, de nem csak én, hanem a bíróság sem értett mindenben egyet az ügyészséggel, ez az oka annak, hogy a bíróság döntése ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett. Ezeken túl azonban még részemről is a történtek pontos feltárása zajlik, korai lenne bármilyen konkrét véleményalkotás és különösen nyilatkozattétel – válaszolta kérdéseinkre a védő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések