A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késely elszámolta a 31 fordulót – A 800 méter gyorson második úszó akár nyerhetett is volna a rövid pályás Eb-n

Megtréfálta a 25 méteres medence Késely Ajnát. Az úszó egyéni csúccsal (8:11.77 perc) másodikként végzett 800 méter gyorson a rövid pályás Európa-bajnokságon, de lehet, ha kicsit jobban figyel, aranyérmes lett volna.

A futamot követően a sportoló bevallotta, problémája adódott a számolással – kis medencében, 800 méteres távon összesen 31-szer kell fordulniuk az úszóknak.

– Az ellenségemnek sem kívánom az érzést, amikor rájövök, hogy elszámoltam a hosszokat. Huszonöt méteres medencében annyiszor kell fordulni, ez néhányszor előfordult már velem… Egyébként nagyon örülök, egyrészt sikerült javítanom két másodpercet a legjobbamon, másrészt sikerült közel maradnom Simona Quadarellához, úgyhogy nagyon kíváncsian várom, mi lesz majd négyszáz gyorson – fejtette ki Késely, aki 1,4 másodperccel kapott ki olasz riválisától. Hozzátette, sokkal jobban szeret 50 méteres medencében úszni. – Ez a rövid pálya egy kis játék a számunkra, van még mit fejlődnöm a fordulókban, de harmincegy van belőlük, és mindegyikből jól kidelfinezni szinte lehetetlen. Az országos csúcsot szerettem volna megdönteni, de nem vagyok csalódott egy egyéni rekorddal és ezüstéremmel a kezemben. A döntőben nagyon izgultam, sokkal több önbizalomra lenne szükségem.

Késely pályafutása negyedik érmét szerezte felnőttversenyen. 2018-ban a nagypályás glasgow-i Eb-n 400 és 800 gyorson is másodikként zárt, 1500-on pedig bronzérmet szerzett.

– Kicsit még picinek érzem magam a felnőttek között, de még jó sok évem van, nem ez volt az utolsó versenyem – tette hozzá az úszó.

Bohus nem jutott döntőbe

A 100 méter hát előfutamában Bohus Richárd 50.65 másodperces ideje új országos csúcsnak számít. Összességében a nyolcadik időt teljesítette, mégsem került döntőbe, mert az előfutamok első két helyezettje automatikusan finalista. Ezért a nála rosszabbul úszó, ám az első futamban második olasz Simone Sabbioni versenyezhetett a döntőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések